Ekonomi

Ege İhracatçı Birlikleri mesleki eğitimle değer katıyor

Yıllık 254 milyar dolara ulaşan Türkiye ihracatını eğitimli ekiplerle daha yukarılara taşımak için uzun yıllardır yoğun çaba sarf eden Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Konsept Meslek Yüksekokulu ile işbirliğine bir yenisini daha ekledi. .

İzmir Konsept Meslek Yüksekokulu ile Ege İhracatçı Birlikleri arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında verilen İhracata Yönelik Devlet Ekleri ve Dahilde İşleme Rejimi dersleri müfredata eklendi. .

İzmir Konsept Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Konsept Meslek Yüksekokulu’nun faaliyetleri hakkında sunum yaparak, “Sektörlere nitelikli ara eleman yetiştiren bir kurumuz. Gençlerimizi, sektörün beklentileri doğrultusunda yetiştiriyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile iş birliğimiz teorik bilgilerin gerçeğe dönüşmesi için çok değerli Ege İhracatçı Birlikleri “EİB ile devlet vakıfları dersini ikinci yarıyılda 3 saat olarak dahil ettik. , bir zorunluluk olarak. Departmanlar pazarı bizden çok daha iyi biliyor, uygulamaya dahil oluyorlar. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), dış ticaret ve lojistik programımıza çok değerli katkılar sağlayacak” dedi.

“Staj yapmalarına imkan veriyoruz”

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı İ. Cumhur İşbırakmaz, “Nihai hedefimiz, üretim ve ihracatın beklediği iş gücü kalitesiyle örtüşmesi ve dış ticaret şirketlerinin yetişmiş eleman ihtiyacına cevap verebilmesi. Bunun için her iki firmayla da yakın temas halindeyiz. bakanlıklarımız ve üniversitelerimiz Başarılı öğrencilerimize burslar veriyoruz.Bu noktada İzmir Konsept Meslek Yüksekokulunda okuyan gençlerimize Birliğimizde ve Ege İhracatçı Birlikleri üyesi ihracatçı firmalarda staj yapma imkanı sağlıyoruz. (EİB) mesleki beceri kazanabilmeleri için.”

“Müfredatı şekillendirmede çok yol kat ettik”

İngilizce eğitimine ek olarak Çince’nin de ikinci dil olarak müfredata alınmasını desteklediklerini vurgulayan İşbırakmaz, “Dış ticaret konularının yanı sıra İzmir Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak belirlenen İzmir Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Geçmişte pilot okul, İngilizce dil eğitimi ve ikinci dil olarak Çince eğitimi veriliyor.Müfredata girmesine temel olduk.İhracatçılarımızın beklentileri doğrultusunda müfredatı şekillendirmede çok yol kat ettik. Şimdi ise İzmir Konseptli Meslek Yüksekokulu ile işbirliğimize bir yenisini daha ekledik ve müfredatımıza devlet yardımları konusunda yeni başlıklar ekledik.Birliğimiz bünyesinde bulunan İzmir Konseptli Meslek Yüksekokulu ile imzaladığımız işbirliği protokolü çerçevesinde, 2024 yılında öğretim yılında Ticaret Bakanlığımız tarafından verilen İhracatta Devlet Ekleri ve Dahilde İşleme Rejimi’ni içeren dersleri müfredata ekledik.

“Uzun yıllardır çok çalışıyoruz”

2022’den bu yana 21 bin 424 dosyayı sonuçlandırarak 563 milyon liralık devlet desteğine aracılık ettiklerini belirten İşbırakmaz, “Bu kurslarda firmaları ihracata hazırlamak ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde etmek, tasarım ve kurumsal kapasitelerini güçlendirmek, teşvik etmek” dedi. , yurt dışında pazarlama, tanıtım ve markalaşma çalışmalarını ve ihracatımızın sürdürülebilir artışına katkı sağlayan devlet desteklerinin mevzuatı, firmaların bu eklere nasıl başvuracakları ve asıl evrakların nasıl hazırlanacağı öğrencilere bizzat anlatılacaktır. sekretaryanın ilgili dallarındaki uzmanlar.

Toplam ihracatın yaklaşık yüzde 40’ının Dahilde İşleme Rejimi çerçevesinde gerçekleştirileceğini anlatan İşbırakmaz, şöyle devam etti:

“Hammaddeleri dünya piyasa fiyatlarından tedarik ederek ihracatçılara dünya piyasalarında rekabet gücü kazandırmayı, ihracat pazarlarımızı geliştirmeyi, ihraç ürünlerimizi çeşitlendirmeyi, sürdürülebilir ihracat artışı sağlamayı amaçlayan yerli işleme rejimi ve tüm süreçleri hakkında mevzuat bilgileri Dahilde İşleme İzin belgesinin satın alınması sürecinden, kapanış süreçlerine kadar olan süreçten uygulamalı örneklerle anlatılacaktır.Her kesimden şirketin ihtiyaç duyduğu Devlet ekleri ve Dahilde İşleme Rejimi uygulamaları konusunda teorik ve pratik bilgiye sahip personel ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz. .”

“Katma değerli ihracatımızı artıracağını biliyoruz”

Cumhur İşbırakmaz, “Mesleki eğitimin üniversite programlarına dahil edilmesi ve birçok sektörde mesleki yeterlilik için çalışıyoruz. Mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve işgücü piyasasının ihtiyacı olan insan kaynağının hızla yetiştirilmesiyle ihracatımızın katma değer katarak artacağını biliyoruz. Bu değerli iş birliğini gelecekte daha üst seviyelere taşıyacağımızı ümit ediyoruz.’ diye sözlerini tamamladı. – İZMİR

saricakaya-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu