Ekonomi

200 bin isot fidanı toprakla buluştu

ŞANLIURFA (İGFA) – Acı tadıyla ünlü Şanlıurfa’nın tescilli yöresel lezzetlerinden biri olan isot fidanlarının dikimi başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi seralarında Çet Tohumu ile yetiştirilen isot fidanları, havaların ısınmasıyla birlikte toprakla buluştu.

Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez baharatları arasında tescilli yöresel lezzetlerden biri olan isot için fidan dikildi. Acı tadı ve kendine has aromasıyla bilinen isot, Şanlıurfa’dan dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Tarımsal Üretim ve Geliştirme Şube Müdürlüğü seralarında üretilen isot fidanları, derivasyon tekniği ile toprakla buluşturuldu. 40 dönüm alana 200 bin fidan dikildi, kalan 500 bin fidan sosyal belediyecilik kapsamında vatandaşlarımıza dağıtılacak. Havaların ısınmasıyla birlikte tarlaya inen vatandaşlar fidanları dikkatlice toprağa dikti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Tarımsal Üretim ve Geliştirme Şube Müdürü Orhan Gazi Kaya, ata tohum olan İsot fidanını şaşırtma tekniği ile toprakla buluşturduklarını belirterek, “Biber tohumlarını fabrikamızda yetiştirdik. İsot Festivali kapsamında sera alanı. Serada 700 bin biber fidesi yetiştirdik. 200 bin tanesini 40 dönümlük kendi tarlamıza dikiyoruz. Kalan 500 bin fidanı da Sosyal Belediyecilik kapsamında vatandaşlarımıza dağıtacağız. İlaçlama, gübreleme ve bakım işlemlerini damla sulama sistemi ile gerçekleştireceğiz. Kendi yetiştirdiğimiz biber fidelerine sürpriz dediğimiz dikim işlemini gerçekleştiriyoruz. Yetiştirilecek biberlerimizin bereketli olmasını diliyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e bu çalışmayı sahada gerçekleştirmemizi sağladığı için teşekkür ediyoruz.

habergevas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu