Haber

6 masalı toplantı sonrası Akşener’den yeni hamle! Bugün kurmaylarıyla bir araya gelip basın açıklaması yapacak.

6’lı masanın liderleri cumhurbaşkanı adayını belirlemek için dün ilk kez bir araya geldi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliği yaptı. Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, GÜZEL Parti Genel Başkanı Meral AkşenerDEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal kapıda görüştü.

MASAJDAKİ KONULARDAN BİRİ DE PARLAMENTO LİSTESİ OLDU

Toplantı öncesi Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler için mevlid okutan GÜZEL Parti, Saadet Partisi çevresine mevlit şekeri dağıttı. Akşam saatlerine kadar süren görüşmede liderler, “adaylığın yanı sıra milletvekili listeleri, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş, deprem çalışmaları” gibi konuları da ele aldı.

4 PARTİ KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINI DESTEKLEDİĞİ İDDİASI

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada cumhurbaşkanları, ortak aday ve geçiş süreci üzerinde fikir birliğine vardıklarını belirterek, adaylarını 6 Mart’ta kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Kulislere yansıyan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adı “ortak aday” olarak masaya geldi. Dört partinin Kılıçdaroğlu’na destek verdiği ve İYİ Parti’nin yetkili kurullarıyla istişare etmek istemesi üzerine 6’lı masanın 6 Mart’ta yeniden toplanma kararı aldığı belirtildi.

GİK İYİ PARTİ KURULDU AKŞENER AÇIKLAMA YAPACAK

Görüşmenin ardından DÜZGÜN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, gece saatlerinde genel merkeze giderek kurmaylarıyla görüşmeye gelirken, 4 Mart Cumartesi günü 81 ilde gerçekleştirilen Genel Yönetim Kurulu (GİK) toplantısı Ankara’ya gelecek olan liderler, bugüne taşındı. Akşener, Genel Yönetim Kurulu’nun ardından saat 13.30’da prestijli bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunacak.

“GERÇEK KOMUTAN OLMAK İÇİN EPOLETLERDEN VAZGEÇMEK GEREKİR”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, toplantı öncesi “Bir yol ayrımındayız. Bu yangın imtihanını parti iç meselesi veya makam sohbeti olarak görenlere seslenmek istiyorum.

haberarakli.com.tr

Bir yanıt yazın